pátek 9. října 2015

Tipy na kavárny v Pardubicích


Na začátek si připravím svačinku, pustím hudbu, potom teprve můžu začít psát.


Kavárna je pro mě místo klidu, odpočinku, a co si budeme povídat, i kecání a štěbetání s holkami. Miluji kávu, její vůni a samozřejmě nepohrdnu i nějakým slaďoučkým dortíkem. A proto tento článek věnuji svým oblíbeným kavárnám v Pardubicích, v mém rodném městě. Musím se přiznat, že jsem neobešla úplně všechny, takže můžete čekat někdy v budoucnu další díl tohoto článku. Z nás tří holek si kávu dávám jen já, holky by dodaly, Enny kafař ;)








První oblíbenou kavárnou a zároveň i restaurací je CAFFETTERIA. Můžete si vybrat z italských specialit a na jídelníčku najdete převážně těstoviny. Italská káva je opravdu nejlepší a výborným nápadem je i káva sebou. Dominantou interiéru je stará Vespa visící ze stropu, bomba. Taky můžete sledovat jejich facebook https://www.facebook.com/caffetteriapardubice nebo instagram https://instagram.com/caffetteriapardubice , kde uvidíte jídla, až z toho dostanete hlad.
  



Další, opravdu jen kavárna, je Pierre. Útulná maličká kavárna s úžasným interiérem. I kdybyste jen šli kolem, hned Vás zaujme. V nápojovém lístku mají spoustu domácích limonád a domácích dezertů. Je jasné, kde strávíte odpoledne. Můžete posedět venku na sluníčku a máte výhled na celou Třídu Míru, krása. Samozřejmě můžete kavárnu sledovat jak na facebooku https://www.facebook.com/Pierre.Coffee.Cocktails,tak na instagramu https://instagram.com/pierrecoffeecocktails.






Třetí kavárna je velice atypická, je totiž uprostřed zahradnictví Holflor a jmenuje se Caffé Amsterdam. Je sice mimo centrum města, ale za to nejvíc boží. Něco víc pohádkového jste nezažili. Popíjíte kávu a přitom jste obklopeni květinami a úžasnými vazbami floristek. K popisu kavárny mně schází slova úžasu, nevím, co mám už použít :-D. Interiér, nádobí Riviera Maison a domácí svatební koláček, nic víc si ani přát nemůžete. Je to jako sen, vážně. O kavárně a zahradnictví více zjistíte na webových stránkách http://www.holflorstudio1.cz/cs, samozřejmě je najdete i na facebooku a instagramu pod jménem Holflor. Na prohlížení obrázků se radši posaďte, mohli byste omdlet krásou ;).
  
To je pro dnešek vše, a jestli jste z Pardubic a okolí, napište, jakou kavárnu máte rádi vy.


Vaše Anež

1 komentář:

  1. Holflor je i moje oblíbená kavárna....je úžasná, kávička výborná a vždy odejdu i s nějakou kytičkou

    OdpovědětVymazat